top of page

ATTILA DOMB

A 15 hektáron érezhető természeti erő, amely a köztudatban „energia” fogalomként ismert, az egész Kincsem Lovaspark területén megnyilvánul, beleértve annak létesítményeit (panzió, étterem, istállók, udvar) is. Bár a jelenség központja az Attila dombon van, de amit erősségnek érzünk, (látszólag rapszodikusan, de valószínűleg egy általunk nem tudott rend szerint) intenzitásban. térben és időben állandóan változik.

Ma már köztudott., hogy minden betegség egy energiahiányos állapot következménye. Ez a sugárzás segít helyreállítani és megőrizni a testi, lelki egyensúlyt. Az egész szervezetben harmonizálja az energia áramlását, tehát nem csupán egy szervre hat, hanem az egész szervezetre. Az alapvető működést segíti, öngyógyító folyamatokat indít be.

Egyénenként változó, hogy kinek hány alkalom szükséges ahhoz, hogy állapotában lényeges és tartós javulás következzen be. Ritkán egy alkalom is elég, de általában a kúra szerű használat látszik szükségesnek, különösen, ha krónikus betegségekről van szó. Az eddigi tapasztalatok szerint (2000. januárjától több ezer ember) egy alkalommal legkevesebb1-2-3 órát célszerű eltölteni, ennél lehet több is és lehet folyamatos az itt tartózkodás. Ezt a szervezet jelzései szerint kell eldönteni. A kúra ritmusa is egyénenként változó, lehet naponta, kétnaponta, vagy két-három nap kihagyással jönni, ennek eldöntésében segíthet, ha megfigyeli, hogy hány napig tart a hatás. Ekkor lenne tanácsos újra jönni, hogy folyamatos legyen az energia utánpótlása, amíg nem stabilizálódik egy jobb fizikai, közérzeti és hangulati állapot. Később már lehet alkalomszerűen jönni, de ha valaki csak „feltöltődni” vagy kirándulni jön, annak sem árt a hatás, sőt a betegségek megelőzéséhez is hozzájárul.

Az első, amit érezhetünk, az energia megtapasztalása: kézen, lábon, egész testen bizsergés, csipkedés, melegség, hidegség, áramlás, szédülés, stb., se ez nem feltétele sem a hatásnak, sem a várható gyógyulásnak. Egyénileg és alkalmanként is változó lehet.

A második, ami tapasztalható, de nem szükségszerűen következik be: az első pár alkalommal, vagy azok valamelyikénél, itt vagy otthon, a meglévő betegségek tünetei felerősödhetnek (pl. vérnyomás emelkedés, szédülés, fejfájás, egyéb fájdalom), ha ezek kellemetlenné válnak, akkor célszerű attól a ponttól 20-30 méterre eltávolodni, majd a szervezet megnyugvása után vissza lehet térni. A felerősödő tünetek terápiás reakciót jelenthetnek, tehát az energia hatására a kezdődő változást jelentheti, vagy egy érzékenyebb szervezet reakcióját az energiára. Mindkettő megszűnik, ha rendszeresen jön, és közben a szervezet is ráhangolódik a hatásra.

A harmadik: változás a közérzetben. Először lehet álmosság, fáradtság, majd feltöltődött érzés, erő jelenléte az izmokban és az egész testben, izületek mozgathatóbbak, fájdalom csökkenése, megnyugvás, jobb alvás, stb.

A javasolt viselkedési mód a saját pihenésünk, gyógyulásunk, és mások nyugalma érdekében: a rádiótelefont tartsuk kikapcsolva. Gépjárművel a dombra felmenni tilos! Aki csak pár lépést tud megtenni, az udvaron segítünk megtalálni a minden szempontból neki megfelelő helyet.

Fontos, hogy az itt töltött idő nyugalomban teljen. Egy éber, csöndes befelé fordulásban hamarabb ismerjük fel testünk jelzéseit, változásait, igényeit, ami segíti az önismeretet és egész lényünk és a hely közötti kapcsolatot. Így tudunk az itt rendelkezésre álló segítségből nagyobb mértékben részesülni. Próbáljunk minden zavaró körülményt kiküszöbölni (szoros ruházat, szomjúság, sürgető testi szükségletek, rádiózás, stb.). Arra irányítsuk figyelmünket, amiért jöttünk. Mély alvásban a gondolatok sem állják útját a hatás zavartalan érvényesülésének, és ha folyamatos az itt tartózkodás, (a panzióban is érvényesül az energia) bizonyos esetekben hatékonyabbnak bizonyul a kúrának ilyen módja, és a távolról érkezőknek még anyagilag is kedvezőbb lehet. Nem tudni, kinél milyen betegségekben milyen mértékű változás jön létre, gondoljuk végig, hogy a betegségeket létrehozó körülmények (táplálkozás, fizikai körülmények, kémiai mérgek, stressz, gondolkodás, érzelmek) továbbra is változatlanok, ha csak az itt szerzett ismeretekkel nem kezdünk el változtatni ezeken. Ehhez kapunk itt energetikai, fizikai, lelki és szellemi segítséget. Az itt ható energia természeti jelenség, nem szükséges hozzá emberi közvetítés, ezért a helyet mindenki saját döntése alapján és saját felelősségére használhatja. Ha segítségre van szükségük, vagy bármilyen kérdésük van, keressék munkatársainkat. Az Attila domb minden nap 0-24 óráig látogatható.

A terület a múlt század elejéig a Blaskovich nemesi család birtoka volt, itt nevelkedett e verhetetlen csodakanca, Kincsem is. Emlékére 1999-ben múzeum nyílt a lovasparkban. Gróf Blaskovich Ernő, Priscos Rhetor korabeli leírása alapján valószínűsítette, hogy hajdanán itt állhatott Attila fapalotája, ezért ásatásokat kezdett a területen. Ennek köszönhetően 1924-ben itt találták meg a legjelentősebb szkíta kori leletünket, az Aranyszarvast, mely jelenleg a Nemzeti Múzeum féltett kincse. Ezenkívül számos új-kőkori, réz-, bronz-, vas-, szarmata-, avar és honfoglalás kori használati és dísztárgy került felszínre. Ez azt támasztja alá, hogy esetleg a terület jótékony hatását is felismerve már Kr.e.4000-5000 évvel ezelőtt is éltek itt emberek. A hely régészeti védettséget élvez, mert a terület teljes feltárása még nem történt meg.

  • Facebook
bottom of page